dimarts, 13 de març del 2012

TBBT: S2, C20 The Hofstadter Isotope

En aquest capítol es menciona el capítol Trials and Tribble-ations (S5, C5) de Star Trek: Deep Space Nine. Resulta que en Leonard s'ha deprimit perquè l'Stuart (l'amo de la botiga de còmics) queda amb la Penny. En Sheldon s'adona dels sentiments d'en Leonard perquè aquest li apaga la tele mentre estan veient aquest capítol. De totes maneres, no està gaire interessat en els seus sentiments ni en aconsellar-lo.

El capítol de Star Trek DS9 és un tribut a la sèrie original, ja que els protagonistes viatgen al passat (concretament al capítol The Trouble With Tribbles, C44 de TOS). Això provoca algunes situacions còmiques pels problemes dels protagonistes amb la tecnologia del segle passat. A més, hi ha una incongruència entre l'aparença dels Klingon en les sèries noves i la de TOS. Els Tribbles són uns animalons peluts molt cucos però que es reprodueixen a una velocitat vertiginosa (segons el doctor McCoy: they are born pregnant) i consumeixen enormes quantitats de menjar, de manera que són una plaga. Tot i així, com a "animal de companyia", agraden molt a tothom (són peluts, fan un soroll agradable,...) tret de als Klingon (i el sentiment sembla que és mutu). En algun moment entre el capítol de TOS i el de DS9 els Klingon van destruir el planeta natal dels Tribbles extingint-ne tota l'espècie, però al final del capítol de DS9 es descobreix que en tornar els protagonistes al futur han reintroduït (presumiblement per error) l'espècie.

Vaig mencionar els capítols de DS9 i de TOS el passat diumenge abans de jugar la partida al Bonanza.

3 comentaris:

monica ha dit...

encara no hem arribat a aquest capítol de star trek!

Deutschblogs ha dit...

... ni al de Deep Space 9, evidentment... ;-)

L'espècie de bitxos esmentat em recorda força als ... als ... com es diuen aquests animalots petits que amb orelles punxegudes i que es fan molt antipàtics amb el contacte amb l'aigua?

Per cert, el capítol que dius deu ser molt famós, ja que fins i tot surt esmentat a la Vikipèdia http://de.wikipedia.org/wiki/Raumschiff_Enterprise#Zweite_Staffel

Nonsmoker Walrus ha dit...

Gremlins. És la pel·lícula que estan veient al principi del capítol 4 de la tercera temporada (The Pirate Solution). Com que el guionista de la peli és en Chris Columbus se la miren per celebrar el 12 d'octubre (o el dilluns festiu corresponent, probablement).

Per cert, a la wikipedia en anglès pots trobar tots els capítols de Star Trek. Jo la faig servir de font d'informació habitual.